Golvet höjer karaktären på rummet

Alla utrymmen har ett golv. Vad golvet har för karaktär, utseende eller är byggt i för material kan variera eftersom det finns många olika golvtyper. Det beror på många olika faktorer, men den främsta anledningen till att det finns så många olika golv är vad utrymmet används till. Självklart spelar det även in vad kunden efterfrågar. Det är kanske inte så vanligt med ett tjusigt parkettgolv i våtutrymmen eller klinkers i vardagsrummet. Valet av golv är avgörande för ett rums karaktär. Därför är det viktigt att välja rätt material så att golvet håller längre. Satsa på kvalitet som håller länge eller som går att förbättra.

Olika sorters golv, beroende på behov

Många hus har enkla parkettgolv inhandlade i någon bygghandel eller möbelvaruhus. Golven håller sig relativt fina om inget slitage förekommer på golvet. En småbarnsfamilj belastar golvet ganska hårt med diverse leksaker eller en djurfamilj kanske har hundar som repar golvet med sina klor.

Välj därför ett naturligt trägolv i något starkt träslag. Satsa på kvalitet istället för kvantitet. Ett bra golv som tål slitage går också att fräscha till.

Golvslipning är ett väldigt bra alternativ för att fixa till sina golv. Har man satsat på ett gediget trägolv i ek, björk eller asp så går det att slipa golvet och förbättra finishen så att golvet känns som nytt.

I ett slit och släng samhälle som vi tyvärr lever i nu finns det många som lägger in ett enkelt golv som de lika fort byter ut. Satsa några kronor extra och få en golvtyp som går att slipa. Du kommer att tjäna in de pengar du från början måste lägga ut, men eftersom du kan satsa på att förbättra karaktären på golvet med hjälp av golvslipning så behöver du inte byta ut det om ett par år. Enkla parkettgolv repas lätt och ibland kan flisor lossna från lamineringen. Detta gör att golvet inte är särskilt tåligt och bör hanteras varsamt. Men man har inte ett hem där man inte får beträda golvet, för att man är rädd att skada eller repa det.

Många äldre hus har gedigna trägolv som kanske känns gamla och slitna, men med hjälp av golvslipning och en finish kan golven bli bättre än nya. Det är bättre att ta tillvara på eller anlita en golvfirma som planerar och lägger ett nytt golv. De kommer också att hjälp er med eventuella tips på golvvård och framtida golvslipningar.

Satsa på kvalitet som håller och gör golvet till en vacker inredningsdetalj!