Golvslipning samt ytbehandling med olja

Efter en golvslipning kräver alla trägolv en ytbehandling. Hur denna ser ut beror på det specifika golvet, träslaget och vilken finish du är ute efter.

Vi erbjuder oljebehandlingar efter varje golvslipning – efter överenskommelse och rådgivning angående ditt individuella behov och önskade resultat. En oljebehandling passar dig som vill ha ett elegant, tidlöst och hållbart trägolv.

Ett oljat trägolv skyddar mot smutsintrång och slitage. Oljan ger också ett lystrande matt resultat som skapar ett naturligt utseende som mjukar upp sig under åren för ett skönt underlag. Men fundera över hur mycket slitage just ditt golv kommer genomgå – då den här ytbehandlingen kanske är extra känslig för ovanligt mycket slit och drag.

Vilken effekt vill du ha på ditt nyslipade golv?

Självfallet varierar även oljor när det gäller det önskade resultat. Du kan välja om du vill ha transparent eller pigmenterad olja. Vi garanterar oavsett att genomföra jobbet med precision, omtanke och passion. Dessa tre oljekategorier är de vanligaste och den mest förenklade hjälpen för dig som kund:

• Vit golvolja: Passar bäst för ljusa träslag, så som furu och lönn
• Mörk golvolja: Passar bäst för de mörkare träslagen, så som mahogny och teak
• Transparent golvolja: Passar bäst för dig som bara vill skydda träet utan att ändra utseendet.
Ett nyslipat furugolv gör sig bäst med vit golvolja och slutresultatet är ett oerhört slitstarkt och vackert golv. Men om du istället skulle applicera mörk golvolja, skulle resultat absolut bli lika slitstarkt – men dessvärre utveckla ett märkligt utseende. Detta gäller även vice versa. Du kan förlita dig på att vi kommer guida dig i rätt riktning och erbjuda vår expertis och kompetens för det mest optimala valet för dig!

Alla oljor har i egenskap att framhäva, förstärka och försköna det nyslipade trägolvet. Men en fråga du kan ställa dig själv innan du bestämmer vilken ytbehandling du ska välja på ditt nyslipade golv, är vad ytan kommer användas till. Det berättar för dig och oss vad som är den bästa ytbehandlingen för ett hållbart resultat. I ett vardagsrum är oljat golv vackert och lätthanterligt. Men i ett kök kanske en annan ytbehandling passar bättre, för ett mer slitagestarkt resultat – kanske hårdvaxolja? Rum som utsätts för extra mycket väta, slitage och smuts bör ha en ytbehandling som matchar dess behov.

Efter en ytbehandling med olja så är det viktigt att vänta i ett par dygn med möblering eller dylikt. Låt behandlingen sjunka in och göra sitt underverk! Efter att vi gjort vårt jobb så är det upp till dig att sköta om golvet på korrekt sätt. Några tips är att rengöra golvet med ren såpa och att kontakta oss för ny behandling ungefär vart tredje år. Ett vackert trägolv kräver omtanke och underhåll för att finnas med under en längre tid – så tveka inte att kontakta oss vid behov!